Fontos tudnivalók

Profil:

A profil az a része a nyílászáróknak, amit a köznyelv keretként, illetve tokként ismer, ebben kerül elhelyezésre az üveg, és a működéshez szükséges vasalatok. A gyártás folyamán a tökéletes záródás érdekében nagy figyelmet fordítunk a pontos méretezésre és illesztésre.

 

Vasalat:

A nyílászárók nyitásért, illetve a záródásért felelős szerkezeti eleme. Ön, az otthonában a kilincs segítségével mozgatja a vasalatot. A megfelelő záródás érdekében fontos a jó minőségű vasalat szakszerű beépítése.

 

Légkamra:

A légkamra számot úgy határozzuk meg, hogy az elválasztandó teret hány légréteggel választja el a szerkezeten belül (ez az érték a profil egyik jellemzője). A légkamra szám fontos, mert minél magasabb a légkamra száma és minél szélesebb profil vastagsága egy szerkezetnek, annál jobb hő és hangszigetelő, illetve a szilárdságát is ez befolyásolja. Jelenleg az öt légkamrásnak a legnagyobb a piaci részesedése. Ezek a profilok lakossági felhasználás terén minden igényt kielégítenek. Ezeket követi a hat, nyolc légkamrás szerkezetek, melyek magasabb igényeknek is megfelelnek! Az öt kamrás szerkezetek U értéke 1,1 és 1,3 W/m2K között vannak.

 

Léghanggátlás:

A léghanggátlás a szerkezet hangszigetelő tulajdonsága, mértékegysége a dB. Az alap rétegrendű üveg (4-16-4) Rw= 32dB. Ez az érték egészen 45 dB-ig növelhető, ilyen üveget repülőterek közelében szoktunk alkalmazni. A lég hanggátlás növelhető az üvegvastagsággal, illetve eltérő üvegvastagság használatával és SF6 gáztöltéssel.

 

Nyitási irány meghatározása:

- Álljon szembe a szerkezettel úgy, hogy önmaga felé tudja kinyitni

- Amelyik oldal a pántos oldal, olyan nyitásirányú lesz a szerkezet

 

MIT TARTALMAZ A NYÍLÁSZÁRÓK ÁRA?

 

Komplett tok szerkezetet, üveggel, működtető vasalattal és kinccsel. Beltéri nyílászárók esetében kilincs és küszöb nélkül értendő az ár. A nyílászárók ára nem tartalmazza a kiszállítást, beépítést, kőműves munkát, külső-belső párkányokat, takaróléceket, redőnyt, szúnyoghálót, reluxát stb... A kiegészítőket minden esetben külön igény szerint számoljuk ki.

A beépítésre vonatkozóan kérjen külön ajánlatot! A beépítési egységárak a falnyílásba történő szakszerű elhelyezést, rögzítést, PUR habbal történő szigetelést, valamint a vasalatok beszabályozását, szerelvények, tartozékok felszerelését tartalmazzák. Ezeken túlmenően az egységárak NEM tartalmazzák a falnyílás kialakításának, vésésének, átalakításának költségét, továbbá a beépített nyílászárók fóliával történő nyomagolását, sarokléc és lécezés költségét.

 

BELSŐ KÖNYÖKLŐK ELHELYEZÉSE

Kávarész kialakítása

 

A kávarésznek (ablaknyílást) úgy kell kialakítani, hogy a könyöklő vízszintesen felrakható ill. a szélein a végelzáró elem felhelyezhető legyen.

A nyílásnak mindenféleképpen egyenletesen sík, sima vagy vakolt, de simított felületnek kell lennie, hogy a műanyag ragasztó könnyedén felhordható ill. elkenhető legyen. Műanyag ablakok esetében a párkányfogadónak (záró profil) a magasságát szabadon kell hagyni, hogy a párkány könnyedén aláférjen.

ELHELYEZÉS

A könyöklőt és a végelzáró elemet valamilyen műanyag, de célszerű PVC vagy univerzális PVC ragasztóval felhelyezni.

A széleket és a szükséges helyeket szilikonos pasztával ki kell húzni!

Az elhelyezés lehetőleg utolsó festést megelőzően történjen!