A profil az a része a nyílászáróknak, amit a köznyelv keretként, illetve tokként ismer, ebben kerül elhelyezésre az üveg, a működéshez szükséges vasalatok. A gyártás folyamán a pontos méretezés és illesztés elengedhetetlen a jó záródás érdekében, ami az általunk forgalmazott termékeknél teljes mértékben megoldott és ellenőrzött!

A nyílászárók azon része, ami a nyílásért, illetve a záródásért felelős. A felhasználó a kilincs segítségével mozgatja a vasalatot. A megfelelő záródás érdekében fontos a jó minőségű vasalat szakszerű beépítése, ami az általunk forglamazott termékeknél teljes mértékben megoldott és ellenőrzött!

Hogy egy szerkezet hány légkamrás, az attól függ, hogy az elválasztandó teret hány légréteggel választja el a szerkezeten belül (ez az érték a profil jellemzője). A légkamra azért fontos, mert minél magasabb légkamra számú és minél szélesebb profil vastagságú egy szerkezet, annál jobb hő és hangszigetelő, illetve a szilárdáságt is ez befolyásolja. Jelenleg az öt légkamrásnak a legnagyobb a piaci részesedése. Ezek a profiloka lakossági felhasználás terén minden igényt kielégítenek. Ezeket követi a hat és hét légkamrás szerkezetek, melyek a legmagasabb igényeknek is megfelelnek! Az öt kamrás szerkezetek U értéke 1,1 és 1,3 W/m2K között vannak.

A léghanggátlás a szerkezet hangszigetelő tulajdonsága, mértékegysége a dB. Az alap rétegrendű üveg (4-16-4) Rw= 32dB. Ez az érték egészen 45 dB-ig növelhető, ilyen üveget repülőterek közelében szoktunk alkalmazni. A lég hanggátlás növelhető az üvegvastagsággal, illetve eltérő üvegvastagság használatával és SF6 gáztöltéssel.

– Álljon szembe a szerkezettel úgy, hogy önmaga felé tudja kinyitni

– Amelyik oldal a pántos oldal, olyan nyitásirányú lesz a szerkezet

A kávarésznek (ablaknyílást) úgy kell kialakítani, hogy a könyöklő vízszintesen felrakható ill. a szélein a végelzáró elem felhelyezhető legyen.

A nyílásnak mindenféleképpen egyenletesen sík, sima vagy vakolt, de simított felületnek kell lennie, hogy a műanyag ragasztó könnyedén felhordható ill. elkenhető legyen. Műanyag ablakok esetében a párkányfogadónak (záró profil) a magasságát szabadon kell hagyni, hogy a párkány könnyedén aláférjen.

ELHELYEZÉS

A könyöklőt és a végelzáró elemet valamilyen műanyag, de célszerű PVC vagy univerzális PVC ragasztóval felhelyezni.

A széleket és a szükséges helyeket szilikonos pasztával ki kell húzni!

Az elhelyezés lehetőleg utolsó festést megelőzően történjen!